Ga naar de inhoud

Werklaarzen

Natte en gladde situaties op de werkvloer vragen om degelijke werklaarzen. Bij Unique Bedrijfskleding verkopen we diverse werklaarzen die niet alleen comfortabel zitten, maar die jou ook beschermen in dergelijke situaties. We verkopen werklaarzen van onder andere Bata Industrials, Sixton Peak, Dunlop en Bekina.

Werk je in natte, koude werkomstandigheden of kom je vaak in contact met chemicaliën, kunstmest of andere potentieel schadelijke stoffen, dan is een werklaars van PVC of rubber essentieel.

Van oudsher is de rubberen werklaars populair. Bijna iedereen die op het land of in de wegenbouw werkt, heeft wel minstens één paar in bezit. De afgelopen jaren is er echter een vervanger en een concurrent voor de rubberen werklaarzen opgedoken. Dit zijn de PVC-werklaarzen, volgens sommigen de beste soort laarzen in deze workwear-categorie.

Verschil rubberen en PVC werklaarzen

Het is van cruciaal belang dat jouw werklaarzen optimaal de omstandigheden weerstaan die jij tijdens je werk tegenkomt. Rubberen laarzen zijn in dit geval al bijzonder handig en helpen enorm bij vuile, modderige of bevuilde klussen. Maar de PVC laarzen doen daarentegen veel meer dan rubberen laarzen.

Wat zo bijzonder is aan laarzen van PVC? Het zijn spuitgegoten werklaarzen die gemaakt zijn van polyvinylchloride, een polymeer op kunststofbasis. Hierdoor zijn de werklaarzen extreem waterdicht en licht van gewicht. Hoewel de PVC laarzen over het algemeen minder duur zijn dan de rubberen laarzen, kunnen ze helaas ook sneller verslijten.

Verschillende soorten PVC werklaarzen

De PVC werklaarzen die we bij Unique Bedrijfskleding verkopen kan je onderverdelen in drie categorieën. De eerste categorie, met onbeveiligde uitvoeringen, is vervaardigd zonder enige extra ondersteuning rond het teengebied. Waardoor het zachter en kneedbaarder aanvoelt.

De tweede categorie bevat een stalen neus, die ervoor zorgt dat je voeten niet door vallende voorwerpen bekneld raken of door scherpe voorwerpen doorboord worden. Ten slotte is er een derde categorie, die uit werklaarzen bestaat die tegen allerlei chemicaliën bestand zijn.

Als jij vooral actief bent in een werkomgeving die aan een natte werkvloer wordt blootgesteld, of dat er werktaken zijn waarbij je in contact komt met mogelijk gevaarlijke chemicaliën, meststoffen of andere materialen, dan zijn onze PVC laarzen de beste keuze.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Voorkeurstijd (tussen 08:30u – 17:00u)
:

De belangrijkste verschillen tussen PVC en rubberen werklaarzen

Er zijn behoorlijk veel verschillen tussen de beide soorten werklaarzen. Maar het belangrijkste verschil zit in het feit dat de ene van een kunstmatig geproduceerd materiaal vervaardigd is en de andere een natuurlijk materiaal is. Hieronder vind je de belangrijkste verschillen tussen PVC en rubberen werklaarzen:

PVC werklaarzen

 • Gemaakt van synthetisch materiaal
 • Niet biologisch afbreekbaar
 • Meer veiligheid bij gebruik van chemicaliën
 • Minder duurzaam
 • Licht van gewicht
 • Betaalbaar
 • Minder flexibel
 • 100% waterdicht

Rubberen werklaarzen

 • Gemaakt van natuurlijk materiaal
 • Biologisch afbreekbaar
 • Minder veiligheid bij gebruik van chemicaliën
 • Duurzaam
 • Niet licht van gewicht
 • Duurder
 • Goede flexibiliteit
 • 100% waterdicht

De juiste werklaarzen kiezen

Alle PVC en rubberen werklaarzen zijn speciaal ontworpen om diverse zware en vuile klussen te doorstaan. Maar zorg er wel voor dat de kenmerken van de werklaarzen aan de (wettelijk verplichte) veiligheidscriteria van jouw werk voldoen voordat je bij ons op de bestelknop drukt.

Werklaarzen moeten uiteraard ook comfortabel zitten. Het kiezen van de juiste laarzen in de correcte maat is daarom erg belangrijk. Net zoals bij alle soorten schoeisel, moeten de werklaarzen immers perfect bij jouw voeten passen. Want als ze te groot of te klein zijn, dan kun jij ze niet prettig dragen en ga je er op termijn veel last van krijgen. Onze experts helpen je graag verder bij het kiezen van de perfecte werklaarzen; laarzen die je beschermen tijdens je werk én die comfortabel zitten.

Extra comfort

Sommige werklaarzen worden met dempende EVA tussenzolen geleverd. Die bieden een uitstekende ondersteuning van de voetboog en verzachten elke stap. Werklaarzen kunnen binnenin ook van neopreen voorzien zijn om zo meer comfort en warmte voor je voeten te bieden als de temperatuur daalt. De veelal duurzaam gevormde buitenzolen zorgen met hun anti-slipfunctie bovendien voor een grotere stabiliteit op oneffen terreinen.

PVC en rubberen werklaarzen zijn hoe dan ook een veelzijdige, duurzame en praktische optie voor diegenen die hun voeten graag droog, comfortabel en beschermd willen houden. Wil je meer weten over de werklaarzen die bij ons beschikbaar zijn? Neem dan vandaag nog contact op en laat je vrijblijvend adviseren!

Heb je een vraag?
Neem dan contact met ons op!

Heb je een vraag?
whatsapp