Ga naar de inhoud

Veiligheidskleding

Veiligheidskleding is bedoeld om de drager ervan te beschermen tegen onnodige risico’s. Erg belangrijk dus! Bij Unique Bedrijfskleding snappen we dit als geen ander en bieden we een uitgebreid assortiment van bewezen bedrijfskleding die je beschermt tijdens je werkzaamheden en tegen weersomstandigheden en andere remmende factoren.

Denk je aan veiligheidskleding, dan denk je misschien aan kleding die werknemers beschermt tegen vuur, intense kou of andere onvriendelijke werkomgevingen. Maar veiligheidskleding is er ook om te beschermen tegen schadelijke stoffen, snijgevaar, elektrische lading of een slechte zichtbaarheid.

Werknemers die in dit soort omstandigheden werken, al is het maar sporadisch of voor een zeer korte tijd, moeten geschikte veiligheidskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) dragen. Dit voorkomt of verlaagt de kans op ongevallen.

De beschermende functie van veiligheidskleding

Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn bedoeld om ogen, oren, gezicht en handen te beschermen. Veiligheidskleding zorgt ervoor dat andere lichaamsdelen en de huid in het algemeen goed beschermd worden. Veiligheidskleding heb je in allerlei soorten en maten en hebben vaak ook verschillende, en soms overlappende, functies.

 • Verkoelend
  Het werken in warme omstandigheden is bijzonder belastend voor het lichaam, waardoor hittestress kan optreden. Hittestress wordt in dit geval gedefinieerd als een overmatige blootstelling aan intense hitte. Dit kan een hitteberoerte, hitte-uitputting of hitte-uitslag veroorzaken.De verkoelende functies van de juiste werkkleding, zoals ademende stoffen die in kledinglagen gebruikt worden, zorgen zowel voor een ademend vermogen als vochtafvoerende eigenschappen. Alles om de drager ervan tijdens het werken in warme omstandigheden prettig en veilig te houden.
 • Verwarmend
  Als er buiten gewerkt wordt, dan is de juiste bedrijfskleding nodig om warm te blijven. Het is essentieel om laagjes kleding te dragen om warm te blijven, want die zorgen voor een betere isolatie en meer warmte. Maar uiteraard niet zo warm dat je overmatig gaat zweten. Draag daarnaast een hoed, capuchon of sjaal, aangezien de meeste warmte via het hoofd verloren gaat.
 • Waterbestendig
  Het werken in klamme weersomstandigheden in de open lucht kan vaak een uitdaging zijn. Dit is zeker het geval als er water door de buitenste kledinglagen dringt en de huid bereikt. Het dragen van ademende, water- en winddichte veiligheidskleding van Unique Bedrijfskleding zorgt daarom voor een ultieme bescherming tegen allerlei natuurlijke weerselementen.
 • Signalerend
  Het is bij veel beroepen gevaarlijk om in de buitenlucht te werken zonder dat men signaalkleding met reflecterende veiligheidskenmerken draagt. Voor dit soort situaties hebben wij diverse merken van hoge-zichtbaarheidskleding (Hi-Vis workwear) die voldoet aan de Europese EN ISO 20471-norm.Het gebruik van de juiste (én wettelijk verplichte) signalerende veiligheidskleding is belangrijk. Ook als je maar een kort deel van de werkdag werkt in situaties waar goede zichtbaarheid essentieel is. De EN ISO 20471-norm is daarbij in drie klassen onderverdeeld, in overeenstemming met de risicozone waarin er gewerkt wordt en hoe goed het product de werknemer kan beschermen.
 • Comfort
  De beschikbare veiligheidskleding is in de loop van de tijd aanzienlijk in kwaliteit verbeterd. Veiligheid op het werk gaat tegenwoordig dan ook – meer dan vroeger – om het bieden van extra comfort, waardoor het gemakkelijker is om het voor een langere werkperiode te dragen. Om deze reden is er ook van het ‘one size fits all’-principe afgestapt. En is er nu bij Unique Bedrijfskleding voor zowel dames als heren perfect passende veiligheidskleding beschikbaar.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Voorkeurstijd (tussen 08:30u – 17:00u)
:

Veiligheidskleding bestellen bij Unique Bedrijfskleding

Unique Bedrijfskleding biedt een grote collectie aan van veiligheidskleding en PBM. Stuk voor stuk producten die speciaal gemaakt zijn om werkende mensen iedere dag weer volop in potentieel gevaarlijke omgevingen tegen allerlei risico’s te beschermen. Bij ons vind je kwaliteitsveiligheidskleding die het personeel niet alleen helpt henzelf tegen letsel te beschermen, maar tegelijkertijd hun werk ook beter laat uitvoeren. Bekijk ons uitgebreide aanbod of laat je informeren door een van onze experts. Zij helpen je ook graag verder met het opmeten, bij ons in de showroom of bij jullie op locatie!

Heb je een vraag?
Neem dan contact met ons op!

Heb je een vraag?
whatsapp