Ga naar de inhoud

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn onmisbaar in veel branches en werksituaties. Werkgevers moeten dan ook passende persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) én een training in het gebruik ervan aan hun werknemers verstrekken wanneer er op de werkvloer een risico bestaat voor de gezondheid en veiligheid.

Zijn er risicovolle situaties die de gezondheid en veiligheid van werknemers in het geding kunnen brengen en kan dit risico niet op een andere manier voldoende beheerst worden, dan vereist de Arbowet het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen op het werk.

Bestel je PBM bij Unique Bedrijfskleding

De veiligheid op het werk is een belangrijk aandachtspunt voor zowel werknemer als werkgever. Ontbreken er beschermingsmiddelen of worden deze onvoldoende gebruikt dan is de kans op ongelukken zeer prominent aanwezig.

Persoonlijke beschermingsmiddelen (vaak afgekort tot PBM) zijn uitrustingen die werknemers beschermen tegen allerlei gezondheids- of veiligheidsrisico’s op het werk en die de blootstelling van werknemers aan diverse gevaren verminderen. Deze gevaren kunnen van alles zijn: van gladde natte werkvloeren tot los vallend puin.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Voorkeurstijd (tussen 08:30u – 17:00u)
:

Wij beschermen je van top tot teen!

De persoonlijke beschermingsmiddelen die Unique Bedrijfskleding levert, omvatten onder meer items zoals halfgelaatsmaskers, fijnstofmaskers, gehoorbeschermers, veiligheidsbrillen, veiligheidshelmen, veiligheidsharnassen, maar ook pleisterautomaten, AED’s en poederblussers.

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste PBM die we bij Unique Bedrijfskleding verkopen.

 • Veiligheidshelm
  Veiligheidshelmen vind je met name terug op bouwplaatsen. Ze zijn speciaal ontworpen om te beschermen tegen rondvliegende of vallende voorwerpen die de werknemer anders ernstig zouden kunnen verwonden. Je draagt een veiligheidshelm vaak in combinatie met gezichtsbescherming en oorbeschermers.

 • Oog- en gezichtsbescherming
  Een adequate oog- en gezichtsbescherming is van topbelang. Er zijn bij Unique Bedrijfskleding diverse veiligheidsbrillen en volgelaatsschermen beschikbaar om de ogen en het gezicht naar behoren te beschermen. Deze PBM zijn vooral van vitaal belang bij specifieke werkzaamheden, zoals metaal- of houtbewerking, het werken bij hoge temperaturen en bij het gebruik van luchtgereedschap.

 • Adembescherming
  Adembescherming mag nooit onderschat worden. Dit is absoluut noodzakelijk op werklocaties waar giftige stoffen aanwezig zijn. Deze bescherming is speciaal vervaardigd om jou te beschermen tegen stof, dampen, verfnevel, pesticiden en andere schadelijke stoffen die een blijvende schade kunnen veroorzaken.

 • Handschoenen
  Het werken in de bouw vereist over het algemeen veel zwaar handwerk. Er worden ieder jaar weer, als gevolg van ernstige arbeidsongevallen, tienduizenden handletsels gemeld. Daarnaast bestaan er ook zogeheten beroepsziekten, zoals dermatitis of huidkanker. Ook infecties zijn een veelvoorkomende vorm van beroepsziekte. Daarom is het gebruik van handschoenen van cruciaal belang om de huid zo goed mogelijk te beschermen. Zo heb je rubberen, snijbestendige, kettingzaag- en hittebestendige handschoenen.

 • Gehoorbescherming
  Bijna alle gevallen van gehoorverlies op het werk zijn afkomstig van personen die in de productiesector werken. Het dragen van gehoorbescherming is hier dus een must. Oordopjes en passieve oorkappen zijn veelgebruikte hulpmiddelen voor gehoorbescherming. Oorkappen zijn behoorlijk effectief in het verminderen van hoogfrequent geluid. Dit terwijl oordopjes vooral gebruikt moeten worden om laagfrequent geluid te verminderen.

Draag altijd de verplichte of benodigde persoonlijke beschermingsmiddelen

Er zijn veel redenen op te noemen waarom je PBM zou moeten dragen en gebruiken. De belangrijkste daarvan is al in het begrip zelf terug te vinden. Het eerste woord van PBM is immers ‘persoonlijke’, dus het is er speciaal voor jou! PBM zijn dan ook de meest persoonlijke controlemaatregel die er is, omdat ze er enkel zijn om voor jou te zorgen. Het is er niet voor iemand anders, maar alleen voor jou.

Het tweede woord van PBM is ‘beschermingsmiddelen’. Het zijn stuk voor stuk middelen die helpen jou te beschermen. En niet (alleen) voor een klein ongeval, maar voor ongelukken die fysiek en psychisch heel zware gevolgen kunnen hebben. Denk aan wat er kan gebeuren als je een chemisch goedje in je ogen krijgt, een zaag een vinger afsnijdt of je voor de rest van je leven doof bent. Los van wat dit betekent voor je carrière hebben dit soort ongevallen ook privé een immense invloed.

Ondanks dat het vaak wettelijk geregeld is, heb je jouw veiligheid ook veelal zelf in handen door te bepalen of je wel of niet een persoonlijk beschermingsmiddel draagt en gebruikt. Wees verstandig en draag deze hulpmiddelen altijd waar en wanneer dit nodig is. Ze kunnen letterlijk je leven redden.

Laat je door ons adviseren

Unique Bedrijfskleding biedt een breed scala aan persoonlijke beschermingsmiddelen. Zie je door de bomen het bos niet meer of wil je gewoon gepast advies over welke PBM het beste bij jouw werksituatie passen, neem dan gerust contact met ons op. Onze experts helpen je graag verder!

Heb je een vraag?
Neem dan contact met ons op!

Heb je een vraag?
whatsapp